Litt om Radio Alta

Radio Alta ble grunnlagt i 1984. Da var studioet i Skiferlagets gamle bygg i Skiferveien.

Det var mange som jobbet i radioen før i tiden, på det meste hele sju, åtte stykker. Det var til og med en egen resepsjonist, egen salgsansvarlig, egen tekniker/studioavvikler, egen redaktør og til enhver tid minst tre, fire, fem journalister. Pluss folk som kjørte radiobingoen, hver onsdag fra klokken 21.
Noen av dem som den dag i dag jobber med radio i NRK Finnmark, hadde sin bakgrunn i Radio Alta. Det var en utklekkingsanstalt for dyktige NRK-reportere.

I 2003 ble Radio Alta ble en del av Mediehuset Altaposten, og studioet ble flyttet til Labyrinten 5. Med på lasset var Alf Harald Martinsen og Trond Anton Andersen. Siden flyttingen har radioen hatt daglig sendinger på ukedagene. I tillegg dekker radioen viktige begivenheter som fotballkamper, turneringer og laksetrekningen.

Det var faste morgensendinger og ettermiddagssendinger, en time lange hver av dem, pluss perioder med utvidete sendinger. Også andre programmer ble sendt i den grad man hadde kapasitet til å lage dem, gjerne timelange programmer relatert til musikk med sendestart i 11-12 tiden på dagen. Også Samisk sending med Tore Bongo fylte en halvtime i uken.
Innholdet på Radio Alta prøver alltid å være dagsaktuelt å speile det som skjer i lokalsamfunnet. Sendingene går mellom 9 og 11 og ledes av programleder Martin Hovden.

Programleder Martin Hovden og vara-programleder Bjørn Martin Lyng.